Esman Ratsastuskoulu

Esma Haddas

Ratsastuksenopettaja - Esteratsastuksen lajivalmentaja - Ratsastuskouluyrittäjä

Heippa! Minä olen Esma Haddas, 1976 syntynyt hevosnainen Loviisasta.

Omaa ratsastuskoulua, Esman Ratsastuskoulua olen pyörittänyt vuodesta 2000 alkaen, joten ihan eilen en ole tätä hommaa aloittanut.

Tärkeimpiä omia meriittejäni on lueteltuna alla. Omia valmennettaviani olen auttanut Suomen maajoukkuetasolle este- ja kenttäratsastuksessa. Pidän valtavasti työstäni ratsastuksenopettajana kaiken ikäisten ja tasoisten ratsastajien parissa.

Olen valmistunut esteratsastuksen lajivalmentajaksi ja kilpailen itsekin aktiivisesti harrastusmielessä. Oma harrastaminen on minulle tärkeää ja ratsastan edelleen 46-vuotiaana päivittäin ja valmentaudun kouluratsastuksessa ja esteratsastuksessa säännöllisesti.

Omat valmentajani:
Kouluratsastus: Kati Henttinen ja Jepa Idman
Esteratsastus: Marek Lootus ja Kari Nevala.

Ammatillisesti erityisvahvuutenani on kiinnostus ja arvostus ratsastuksenopettajan työhön ratsastuskoulussa sekä ratsastuskouluhevosten hyvinvointi. Valmentamiseen ei opettajan työltäni liikene paljon aikaa, mutta kouluttaudun innokkaasti ja jaan tietoa mieluusti kaikille oppilailleni ja muutamille valmennettaville, joiden kanssa teen työtä.

Oma vahvuuteni ratsastuksenopettajana ovat nuoret ratsastajat ja aikuisharrastelijat, joiden opettaminen on erityisen antoisaa ja palkitsevaa. Valmentajana olen parhaimmillani esteratsastuksessa alue ja kansallisen tason ratsastajien parissa.
Minulle työssäni on tärkeää, että ratsastajat oppivat ratsastamaan niin hyvin, että hevoset viihtyvät työssään ratsastajan kanssa.

Vapaa-ajallani harrastan taidetta ja kuvitan sekä kirjoitan tekstejä. Olen julkaissut kirjan ja teen parhaillaan kuvituksia seuraaviin kirjaprojekteihini. Harrastan myös kesäisin veneilyä.

Faktatietoa minusta

Aviomies ja 2 aikuista lasta.
Asutamme hevostilaa Loviisan pohjoispuolella.

koulutus:
ratsastuksenopettaja
esteratsastuksen lajivalmentaja

esteratsastuksen taitotuomari

( lisäkoulutuksia mm. koulutuomarikoulutus, estetuomarikoulutus, ratamestarikoulutus )

oma ratsastuskoulu Loviisassa vuodesta 2000

Parhaita kilpailusaavutuksia:
Ratsastuksenopettajien estemestaruus 2017
Ratsastuksenopettajien estemestaruus hopea 2018
Suomenhevosten Samuli GP voitto 2020 ja 2022

2022 Esteratsastuksen ranking 1 Suomenhevoset hevosella Dexter