Esman Ratsastuskoulu

Referenssit

Asiakkaiden kokemuksia

”Ratsastin Esmalla vuosina 2015-2017.

Tallilla oli laadukas ja kannustava opetus sekä kiltit ja iloiset hevoset.

Vielä vuosien jälkeen muistan Esman ratsastuskoulua lämmöllä ja voisin koska tahansa tulla ilomielin uudestaan käymään.”

Nea Rosenlund

”Tallille on mukava mennä koska tunnen että siellä kaikki ovat tervetulleita. Hyvä opetus koulu- ja estetunneilla. Opettaja osaa hyvin valita hevoset ratsastajille. Ihana maalais miljöö ja hienot puitteet.

Parasta Esman tallilla on hyvä ilmapiiri ratsastustunneilla. Hevoset sopivia ja tietysti ihania. Itsestäni tuntuu että kehityn ratsastajana, vaikka en pääse säännöllisesti. Olen ratsastanut Esmalla reilut kolmevuotta säännöllisen epäsäännöllisesti.

Eli hyvä opetus on parasta.Valitsin Esman tallin, koska etsinnässä oli ja kokeiltuani tunsin tallin sopivan itselleni.”

Sirkka Vartiainen

”Ensimmäisen kerran kävin Esman tallilla vuonna 2019 ja siitä lähtien olen käynyt tunneilla, valmennuksissa ja leireillä!

Valitsin Esman ratsastuskoulun koska äitini kävi siellä nuorempana niin sitä kautta innostuin testaamaan.

Esman ratsastuskoulussa on parasta mahtava ilmapiiri. Olen oppinut joka ikisellä tunnilla jotakin ja päässyt ratsastamaan aivan ihanilla hevosilla. Olin ensimmäistä kertaa leirillä 2022 kesällä ja leiri oli jotain aivan mahtavaa! Sain uusia mulle tällä hetkellä erittäin tärkeitä ystäviä.

Suosittelen ehdottomasti! Opetus sopii niin aloittelijoille kuin kokeneimmillekin. Hevoset ovat tyytyväisiä ja osaavia sekä sopivia kaiken tasoisille.”

Milka Rossi

”Olen ratsastanut Esmalla yli 9 vuotta ja parasta tallilla on taitava opettaja Esma Haddas.

Esman tapa opettaa niin, että ratsastaja oppii ajattelemaan myös hevosen tapaa käyttäytyä ja toimia niin, että huomioidaan hevosen vahvuudet ja heikkoudet avasi minulle uuden tavan ratsastaa ajatuksella.

Tallin hevosten hyvinvointi on Esman sydämenasia, joka näkyy kaikessa tekemisessä. Hevosia ja poneja ei juoksuteta loppuun, hyvänä esimerkkinä on yli 20 vuotiaat tammat Alma ja Carisma, jotka ovat edelleen reippaita ja tunneilla. Esma opettaa hevosystävällistä ratsastusta.

Tallin toimintaa kehitetään niin, että Esma on käynyt lisäkouluksissa ja tuonut meidän tunneille uusia ajatuksia saamansa koulutuksen myötä.
Tallin henkilökunta on mukavaa ja aina talliin tullessa kaikkia tulijoita tervehditään. Tallilla on myös säännöt ja kuri, joka pitää huolen ihmisten ja hevosten oikeudenmukaisesta kohtelusta.

Olen aiemmin käynyt muilla talleilla, mutta aloittaessani Esman ratsastuskoulussa aloitin myös ratsastustaitojeni kehittämisen lähes nollasta eli alusta.”

Tarja Lindfors

”Det bästa med Esma Ridskola är alla de olika hästarna och ponnyerna samt att alla lite känner alla så stämningen är bra i stallet. Bra lärare och mångsidiga lektioner.

Jag har ridit hos Esma ungefär 5 år alltså hela den tiden jag ridit.
Jag valde Esma Ridskola för att den var närmast och verkade ha trevliga människor. Bekanta har ridit här tidigare och inte haft något dåligt att säga.

Alla hästar och ponnyer här är verkligen speciella på sitt sätt. Det finns de som är lite lättare och de som är lite svårare så det har inte blivit som att det endast skulle finnas hästar med liknande lynne.

Små grupper gör inte bara stämningen inom gruppen bättre utan man lär sig också mera och det finns mer tid till att fokusera på enskilda ryttares problem inom en övning vilket jag anser vara mycket bra.”

Alexandra Starck

”Jag tycker om hur Esma lär och hon tar hand om sina hästar.

Jag har ridit hos Esma ca sex år.
Jag valde Esmas Ridskola för att stallet är nära där jag bor och roligt att rida där.

Esma håller SUPER roliga läger, man får bra men kompisar och man har alltid roligt hos Esma!”

Alica Bomberg

”Jag har ridit i Esmas ridskola i snart 5 år.
Det bästa med Esmas ridskola är att alla djur behandlas som personer och alla som jobbar/haer egen häst i stallet är alltid villiga att hjälpa till med hästar eller stallsyslor te.x.

Jag valde Esmas ridskola för där är en trevlig atmosfär i stalle/stallområder och Esma är trevlig och lyssnar på ens förslag och önskemål.
Alla hästar på Esmas ridskola är olika att rida villket gör att man lär sig att rida olika hästar och timmarna är mongsidiga. Man får träna på alla grernar.”

Elin Holmsten

”Jag tycker om sättet hur esma lär och stämningen i stallet. Jag gillar också att det finns många olika hästar och ponnyer att lära sig med.

Jag valde Esma Ridskola för att jag hade hört att det var ett bra ställe och visste några människor som red där. Jag har varit kund nu 1 år.

Lägrena på sommaren är roliga och det finns många som jag känner. Esmas stall har ett bra fungerande sätt och det är mysigt.”

Elwa Andberg

FB_IMG_1677914091935
Carina ja Arthur

”Olen ollut mukana alusta asti kun pyöräilin tallille kysymään ratsastustunneista kesällä 2000.

Esman Ratsastuskoulussa on parasta laadukas opetus, kivat hevoset ja ponit.

Rento tunnelma.

 Esman Ratsastuskoulusa opit paremmaksi ratsastajaksi!

 Olen oppinut myös paljon hevosen hoidosta, hyvästä hevosmiestaidoista ja hevosen omistajan iloista ja suruista.”

Carina Stenbacka

IMG_20230304_092910
Kun lapsena en saanut omaa ponia, niin aikuisena en juuri muilla ratsasta. Ikuinen ponitäti.

”Olen ratsastanut Esman Ratsastuskoulussa vähän päälle 4 vuotta.

Parasta on tietenkin hevoset, mutta myös kaverit joita olen saanut tallilta paljon. Esma on mukava ja hyvä opettamaan.

On myös kiva, että on mahdollisuus päästä muidenkin valmentajien valmennuksiin ratsastuskouluhevosilla.

Tallilla on tosi hyvä yhteishenki ja rento ilmapiiri. Vuoden kohokohtia on Esman leiri ja kilpailut!

Valitsin Esman Ratsastuskoulun, koska kaveri ratsasti siellä, se oli lähellä ja olin kuullut paljon hyvää. Mutta nykyään syitä olis paljon enemmän, ja suosittelen kaikille!

Esman Ratsastuskoulu on paras ratsastuskoulu !”

Enni Louhelainen

”Olemme ratsastaneet Esmalla 5 vuotta koko perheen voimin.

Parasta Esman tallissa on selkeät säännöt. Pääsee puuhastelemaan helppojen kanssa ja jokaista neuvotaan omalla tasollaan. Esman tallissa ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina saa opettavia vastauksia.
Esman hevoset on ihan parhaita omia persoonia ja opettavat upeasti hevosen luku ja käsittelytaitoja kaiken tasoisille.

On upeaa että opettaja haluaa itse oppia ja myös kilpailee. Silloin pystyy opettamaan myös muita tässä päivässä. Suurin valintaan vaikuttava on etten koskaan ole kuullut mitään negatiivista opetuksesta, hevosista tai talli ilmapiiristä. Ja tämä on myös pitänyt paikkaansa. Aina on tervetullut olo.

Meillä olisi lähempänä toinen talli, mutta onneksi valitsin Esman ratsastuskoulun.

Esman opeissa lapset on kehittynyt huimasti lyhyessä ajassa. Opetus on hyvän tuulista, kannustavaa ja eteenpäin vievää. Mitään ei ole pakko tehdä jos jännittää eikä siitä kukaan moiti tai jää huutelemaan. Esman opetus hevoset on huippuluokkaa ja opetus monipuolista. On myös mukavaa kun muitakin lajeja arvostetaan ja ollaan uteliaita ja kannustavia. Esma on paras ope, mutta sijaiset joita on silloin tällöin muutaman kerran vuodessa ovat yhtä ihania.”
Heidi Uljas

 

”Esman talli on hyvin mukava ja hyvä paikka opetella ratsastamaan ja siellä on todella hyvä opetus.
Hevosista pidetään hyvää huolta.
Parasta Esman tallilla on yhteishenki ja hevoset. Olen ratsastanut tallilla 5 vuotta.”

Inka Heinävaara

” Esman ratsastuskoulu on sellainen iloinen kohtaamispaikka. On aina yhtä kivaa tulla tallille kun vastassa on iloisia kasvoja ja hyvinvoivia hevosia ja poneja. Sanoisin että parasta on hevoset ja todella ammattitaitoinen opettaja, mutta hauskalla huumorilla höystetty.

Olen käynyt tallilla jo yli 22 vuotta. Äitini tunsi Esman jo ennen ratsastuskoulun perustamista ja meilläkin oli hevonen ja poni. Aika nopeasti siirryimme Esman perässä tallille meidän oman hevosen ja ponin kanssa. Silloin taisi olla lopputalvi ja vuosi 2000. Jos oikein muistan, olin Esman ensimmäinen asiakas uudella ratsastuskoululla. Ratsastin silloin Esman Nalle shettiksellä.”

Hanna Malmberg

”Olen ratsastanut Esman tallilla yli viisi vuotta.

Parasta on ratsastuskoulun puitteet sekä hevoset ovat omaa luokkaansa.

Valitsin Esman Ratsastuskoulun, koska ratsastuksen opetus on erittäin laadukasta, vaihtelevaa ja jokaisen kyvyt huomioon ottavaa.
Sijainti on helposti saavutettavissa, ympäristö ja tallin väki (FAMILJEN Haddas) on lämminhenkisiä ja helposti lähestyttäviä.”

Saara Nordman

” Olen ratsastanut Esmalla noin 3- vuotta.
Parasta on hyvä opettaja ja kiltit hevoset. Valitsin Esman tallin koska edellinen talli lopetti ja paikka oli suosittu.

Haluaisin vielä sanoa, että Esma on todella hyvä opettaja. Hevosia on jokaiselle ratsastajille.”

Emmi uljas

 

IMG-20230113-WA0018