Esman Ratsastuskoulu

Tietoa tilasta

ESMAN Ratsastuskeskus

sijaitsee Haddomin kylässä entisen Pernajan alueella, Hagalund nimisellä tilalla Loviisan pohjoispuolella.

Loviisan keskustasta ratsutilalle on matkaa 5.5 km.

Hagalund on idyllinen maatila kauniissa Itä-Uusmaalaisessa maalaismaisemassa. Tilalla tuotetaan heinää ja viljaa joten tallin hevoset syövät omaa kauraa ja heinää. Maatilan kokonaispintala on noin 160 hehtaaria josta peltoa 45 hehtaaria ja 115 hehtaaria metsää.

Esman ratsastuskeskuksen päärakennus

1990-luvulla tilan isännällä Johan Haddaksella oli hoidettavanaan lähes satapäinen karja lypsylehmineen.Vuonna 2000 alkoivat navetan ja tilan muiden alueiden muutostyöt karjatilasta hevostilaksi. Vasikoille rakennettu suurehko pihatto on muutettu kauniiksi ja ilmavaksi yksityishevostalliksi. Yksityistallin karsinat ovat suuria (4m*3m) , tallissa on myös 4 pienempää ponikarsinaa. Karsinoita tilalla on 30. Sen lisäksi tilalla on 4 – 5 hevosen ponipihatto.

 

MANEESI, kahvio, kahvihuone, 2 satulahuonetta ja WC.
Tilalle on vuonna 2008 valmistunut hyväpohjainen kenttä (70*40)m
sekä maneesi (48*24) KUITUPOHJA!

Laaja hevosratsastus kenttä päivällä
Hevosratsastusta luontopolulla

Laajat metsäalueet ratsastuspolkuineen ja metsäteineen tarjoavat hyvät puitteet maastoratsastukseen. Tilalla yksityinen luonnonsuojelualue ratsastuspolkuineen virkistyskäyttöön.

Esma ja Johan Haddas halusivat jättää kaatamatta tilaan kuuluvan vanhan ja kauniin metsäalueen. Se liitettiin Suomen luonnonsuojelualueeksi vuonna 2009. 18 hehtaarin suuruisella luonnonsuojelualueella saa liikkua jalan ja ratsain.

Luonnonsuojelualueella voit nauttia luonnonrauhasta ja metsän äänistä. Luonnnonsuojelualue rajautuu Flapus nimiseen maalaistaloon, jossa toimii samaan tilaan kuuluva itsehoitotalli.

Tallin isäntäväki Esma ja Johan toivottavat teidät tervetulleeksi tutustumaan tilaamme!