Esman Ratsastuskoulu

PAKKASRAJAT JA PUKEUTUMINEN TALVELLA

27/11/2023

Esman Ratsastuskoulu, Loviisa

PAKKASRAJAT JA PUKEUTUMINEN TALVELLA

Tuntien peruutus tallin toimesta:

Aikuistunnit ja junnujen jatkoryhmät kun

pakkasta on -15 tai enemmän.

Easy ja alkeisjatkoryhmät kun pakkanen kipuaa

yli -11 pakkasastetta.

Yli – 10 asteen pakkasella ratsastustunnin pituus on 45 min.

  • Pakkasen vuoksi perutuista tunneista tulee aina tuntihyvitys. Peruutetusta tunnista tulee käyttöön tallikortti, jolla voit varata korvaavan tunnin toisesta ryhmästä tai se voidaan hyvittää seuraavasta maksamattomasta kausilaskusta tai ratsastusleiristä.  Tarkastakaa Esmalta, että saatte hyvityksen tunneista sovitun mukaan!

Pukeutuminen tunneille talvella:

Pukeudu lämpimästi!

  • Maneesi on yhtä kylmä kuin ulkona, vain tuuli ja viima pysyy poissa.  
  • Vanha kunnon kerrospukeutuminen on paras tapa ehkäistä kylmää.  Käytä välikerroksissa lämpimiä materiaaleja kuten marinovillaa tai fleeceä. Talvea varten kannattaa hankkia väljiä ratsastushousuja tai topparatsastushousuja, joiden alle mahtuu pukemaan pitkät kalsarit tai sukkahousut.
  • Riittävän isot ratsastuskengät, joihin mahtuu pukemaan kuivat sukat ja villasukat väljästi. Lämpöiset kengät kuten kuomat ovat lapsille hyvä vaihtoehto ratsastukseen.
  • Jos käytät sormikkaita ratsastushanskoina talvellakin, valitse niin isot hanskat, että sisään mahtuu ohuet toiset sormikkaat.
  • Tumput kädessä voi ratsastaa! Itse teen usein niin että puen villatumput sormikkaiden päälle ja käsien lämmetessä alkuverryttelyn jälkeen laitan villatumput taskuun.
  • Reisien ja selän pitäminen lämpimänä lämmittää koko kehoa! Reisilämmittimet ja toppaliivi lisäasusteena auttaa kehoa pysymään notkeana.
  • Suojaa nilkat, niska ja ranteet kylmältä! Rannelämmitimet, poolopaita tai kauluri ja chapsit, pitkät sukat / villasukat tai mitä vaan lämmikettä ettei viima kylmetä.

Vinkki hevosten hoitoon! Kun hoidat hevosta tallissa, riisu ulkotakki, lämpöhanskat ja muut lämpövaatteet jotta et hikoile ennen tunnin alkua.

Jos kuitenkin kylmetyt tunnin aikana, sano siitä rohkeasti opettajalle, voit ottaa tauon ja lämmitellä käsiä hetken tai pahimmassa tapauksessa tunnin voi keskeyttää aiemmin.

Seuraa meitä